Nyttig mat

Falska hot om stämning gällande matrecept

Filed under: Matrecept & upphovsrätt — Nyttig mat @ 22:06

Fram till 2007-10-08 fanns det en massa recept presenterade här på hemsidan. Pga av tomma hot om stämning (eller omedelbar betalning av 50 000kr) har dessa tills vidare tagits bort, dock som ett tecken på goodwill. Hoten är luftslott då upphovsrätten exkluderar matrecept. Oroa dig dock inte, det kommer komma upp en massa härliga matrecept igen inom kort.

Systematiska hot som kan ha drabbat andra

Sannolikheten att någon annan blivit hotad är högst rimlig, inte minst med tanke på att identiska recept finns varstans på Internet. Personen som riktat hoten mot mig nämnde att ”det är så vi försöker stävja problemet”, alltså att de systematiskt hotar folk till att betala. Om du har råkat ut för detta så gå inte med på något! Hoten har ingen laggrund utan är just tomma hot från en privatperson som inte känner till laget utan hoppas på att få en större summa pengar genom att försöka skrämma folk.

Matrecept är uttryckligen undantagna ur upphovsrätten (copyright)!

Lagen säger uttryckligen att matrecept är undantagna ur upphovsrätten! Det betyder att INGEN kan hävda ensamrätt på ett matrecept. Jag skriver detta ut ifall det finns någon där ute som tror att hoten har substans. I hotet riktat mot mig krävs jag som sagt bl.a på 50 000kr för att slippa stämning. Sådana hot har ingen som helst verklighetsförankring! Även om någon hävdar ensamrätt så gäller det inte. Om någon påstår sig ha ensamrätt på ett matrecept så ljuger de! Att ljuga och kräva pengar på detta sätt, det är däremot olagligt!

Mer om varför upphovsrätten inte inkluderar matrecept.

Inga kommentarer »

Inga kommentarer ännu.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URI

Lämna en kommentar